Ari Skúlason


Tankar om studentlivet

Jag är tankspridd. Väldigt tankspridd. Känner att den här bloggen på sistone har blivit alltmer personlig. Fast å andra sidan är väl det vad det handlar om? Hur som helst, så kollade jag igår på filmen "Old School". Och jag blir så lätt inspirerad. Inte att streaka naken eller bonga en massa öl. Men att studera. Fast nu tänker ni "sa du inte i förra inlägget att du ska skjuta på studierna?". Och jo, det stämmer. Men min dröm om att studera finns fortfarande kvar.

Har många kompisar som nu i början av det nya året har börjat studera. Antingen på Komvux, Folkhögskola, Universitet eller liknande. Det är mycket snack om att man lär känna nya människor, man får nya vänner, man får någonting att göra, man startar ett nytt kapitel i livet, man lär sig saker, man upptäcker saker. Ja, listan kan egentligen göras meterlång.

Och är det någonting jag saknar, så är det väl just allt det där. Nu är inte "Old School" en sann studiefilm eller liknande, utan snarare en film om studentfester och massivt intag av alkohol. Någonting som förvisso kan vara trevligt, men det är inte riktigt dit jag vill nå. Eller, egentligen jo. Både och. Mest saknar jag en gemenskap. Att man är en grupp som delar samma intressen, som gör saker tillsammans och som har roligt med varandra.

När jag gick i gymnasiet, så var det inte så. Inte alls. Vår klass var som ett enda stort moln av bråk, krismöten och flygande blyerspennor tvärs över klassrummet. Ingen direkt kärlek. Men gymnasiet är för många en tid av både studier och festande. För min del blev det ingetdera. Knappt i alla fall. Och det är väl egentligen en aning trist. När man sedan får läsa om att folk åter börjar studera, börjar i en ny klass, gör nya saker och har rolig tillsammans. Då saknar man dit. Eller snarare längtar.

Jag vill dock inte börja studera, för att få just dom sakerna. Men det är något som tillhör och behövs. Skulle älska att få flytta till en ny stad, få upptäcka den med mina nya klasskamrater, festa tillsammans, plugga tillsammans, lära känna varandra och uppleva flera års studier med varandra. Det vore jättehärligt! Så i dagsläget är jag mest avundsjuk på alla som lever studentlivet.

För min del får det vänta. Jag är ännu ung, så det är ingen panik. Men jag har lovat mig själv att det ska bli av. Helst inom kort.  Förhoppningsvis kan jag sparka igång med studierna till våren 2013 eller hösten samma år. Och förhoppningsvis blir min vision verklighet. Det blir, som med allting annat, vad man gör det till!

Välkommen till min nya blogg!


Kortfattat: Joakim Forsberg, 22 år gammal, kommer ursprungligen ifrån Sundsvall, bor sedan hösten 2010 i Jönköping.

Här i bloggen kommer du att få ta del av min vardag fylld av galna upptåg, djupa tankegångar, roliga inslag och givetvis en och annan videoblogg.

E-post: joakimforsberg.blogg[at]live.se

bloglovin